Området

Det här är Johanneberg

Johanneberg är en som en liten stad i staden. Här finns restauranger, gym, mataffärer, mikrobryggerier och caféer som gör det lätt att känna sig hemma. Du är bara några minuters promenad från Chalmers och Göteborgs universitet. Dessutom ligger Centrala Göteborg praktiskt taget runt knuten. Vill du hellre åka kollektivt så går det bussar på Eklandagatan och spårvagnar från Korsvägen. Om familjen ska hälsa på så kan de med fördel bo på Quality Hotel Panorama, som ligger på andra sidan gatan.

”Du är bara några minuters promenad från Chalmers och Göteborgs Universitet.”

Området

Studentstaden Johanneberg

Här är du i gott sällskap - Johanneberg kryllar av studenter. Tillsammans med den genuina funkisbebyggelsen sätter det sin speciella prägel på stadsdelen. Här finns luft och ljus mellan husen och oaser där du kan andas ut. Samtidigt finns också den urbana känsla som präglar innerstadsdelar. Det bästa av två världar! Visste du förresten att Göteborgs Stad har klassat området som kulturhistoriskt värdefullt?

”Här finns luft och ljus mellan husen och oaser där du kan andas ut.”

Området

En stadsdel med utsikt

Som namnet antyder ligger Johanneberg uppe på en höjd, och här finns gott om utsiktsplatser. Båtarna i Göta Älv, Liseberg, kranarna i hamnen och ljusen som lyser upp hela Göteborg – det finns mycket att fästa blicken på.

Området

I närheten

Chalmers 500 m
Humanisten 750 m
Busshållplats 150 m
Lånecyklar 150 m
Mataffär 200 m
Ölstugan Tullen Johanneberg 300 m
Rotary Pub 350 m
Make my day café 400 m
Tavernetta del Galeone 350 m
Thai smile take away 300 m
Friskis & Svettis 700 m
Korsvägen 800 m
Götaplatsen 15 min